Bolnore Village

1500 homes and a village centre containing shops, a school and commercial premises.

The application site is an Urban expansion of Haywards Heath including provision of the South-West section of the planned relief road for the town. The scheme is designed in discrete phases separated by natural features such as established woodland and pond systems which have allowed the creation of a new village settlement in an Arcadian setting. The first three phases including the village centre are built and occupied with a vibrant local community established.

The latest phase of Bolnore Village approved in 2012 was for Phase 4A,197 new dwellings on a site surrounded and visually framed by established woodland whilst retaining easy links to Bolnore Village centre and to Haywards Heath town.

Project data

Location
Haywards Heath
Client
Crest Nicholson
Year
1998-2017
Type
Masterplan, design